Evi Kendim Boyayabilir miyim?

Evi Kendim Boyamak İstiyorum

O zaman malzeme listesi ve dikkat edilmesi gereken ince detaylar için bilgilerle başlayalım.

  1. Hışır naylon boyacı örtüsü
  2. Kağıt bant (ince ve kalın)
  3. Tamirler için ince zımpara
  4. Tamir için kartonpiyer alçısı
  5. Alçı için boş bir kap ve spatula
  6. Rulo ve ince noktalar için farklı numaralarda kestirme fırçalar
  7. Alttaki boya koyu renkse astar boya
  8. Tiner
  9. Maket bıçağı
  10. Boyayı ruloya kolay almak için boyacı kabı
  11. Uzayabilir rulo sapı
  12. Eski kıyafetler ve şapka
  13. Tavan ve duvarlar için seçeceğiniz boya

Malzemeler hazırsa başlayalım. Önce evde eşyalar varsa lego birleştirir gibi odanın ortasına en az yer kaplayacak şekilde üst üste dizin. Üstünü hışır örtü ile kapatın altlardan banylayın açılmasın. Avizeyi de kaplamayı unutmayın. Kapı pencere kasalarını, prizleri kağıt bantla maskeleyin. Şimdi yerleri naylonla kaplayın ve tamir gerektiren kabarmış noktaları, gereksiz delikleri alçı ile tamir edin.

Odayı havalandırma konusuna dikkat edin, zehirlenme ihtimalini göz önünde bulundurun. Seçtiğiniz boya türüne göre inceltme işlemini tamamlayın. Aldığınız yerden tarif alabiliriniz bunun için. Ya da boyaların üstünde yazar uygulamadan önce yapılması gerekenler. İç köşelerin fırça ile kestirilmesi, tavan sonra duvar sıralamasını izlemelisiniz. Kartonpiyer geçişi, tavan geçişi gibi çizgileri boyacı bandı ile maskeleyin. Fırça ile bu çizgileri boyayın, çünkü bu alanlara rulo yanaşamaz. Sonra ruloyu önce hafifçe nemlendirin.

Boyayı her yerine eşit dağılana kadar kap üzerinde ileri geri döndürün. Boyarken çok hızlı hareket ederseniz dönme hareketinden dolayı çok fazla sıçrama olabilir. İleri geri hareket esnasında ekstra basınç uygulamayın, sadece kendi ağırlığı yeterli. Fazla bastırmak, boyanın rolodan taşıp damlalar halinde akmaya sebep olabilir. Tüm odalara ilk katı geçin ve diğer odalar bitince başa dönerek ikinci katı atın. Bu işlemi "tamam, ne leke, ne iz, tertemiz oldu" diyebilecek duruma gelene kadar tekrarlayın. Maskeleme bantlarını sökerken maket bıçağıyla kenarlarından geçerseniz yeni boyayı soymadan bandı çıkarabilirsiniz. İşlem tamam güle güle oturun.

WhatsApp'tan Yaz
Hemen Ara